Nicolai Slagter:

' Regie over eigen tijd vind ik fijn! '

Nicolai Slagter (32) uit Emmen is eigenaar van SG Transport, dat met 16 vrachtwagens (zeven koel en negen huif) voor NVO naar Scandinavië rijdt. Hij zou eerst brandweerman worden, maar daar wilden ze hem niet hebben. “Chauffeur worden kan iedereen zei men, dus toen ben ik dat maar gaan doen!.”

Na van alles te hebben rondgereden wilde Nicolai voor zichzelf beginnen. Samen met z’n toenmalige compagnon begon hij SG Transport. De grootste afnemer van ritten bleek NVO te zijn. “We kregen al gauw de vraag of we ook met koelers konden rijden. We trommelden wat oude collega’s op om dit mogelijk te maken, en zo bleven we maar groeien.”

Voor NVO rijden gaf Nicolai de mogelijkheid om z’n transportbedrijf uit te bouwen, maar af en toe ook van een vrije dag te genieten. “NVO plant de auto’s in en doet alles qua afrekening. Ik hoef me niet bezig te houden met facturen. Wel moet ik controleren of alle ritten worden afgerekend, maar daar heb ik mijn eigen systeem voor.”

Scandinavië, daar is Nicolai wat minder enthousiast over. “Ik heb niks met kou!.” Liever een dagje voorladen in Nederland dus. Een auto stil te hebben staan bij huis door ziekte of vakantie is echter geen optie, dus dan moet hij wel. “Ik ben wel eens naar Lillehammer (Noorwegen) gereden; sneeuw, hoge bergen…niets voor mij! Zomers is het er wel erg mooi. Veel chauffeurs vinden het juist prachtig. Ik krijg vaak foto’s doorgestuurd van mooie plekken en dieren langs de weg.”

Door de aankomende gezinsuitbreiding thuis (naast een vriendin, twee bonuskinderen en een hond) vindt Nicolai het fijn dat hij veel zaken telefonisch kan afhandelen in zijn eigen tijd. “Regie over eigen tijd vind ik fijn. Vrij nemen en werken wanneer ik wil. Wat NVO ons uit handen neemt maakt ondernemen weer mooi. Daar krijgen wij een beetje vrije tijd voor terug. Hebben wij weer de mogelijkheid om een chauffeur die een dag vrij wil uit de brand te helpen.” Toch nog een beetje brandweerman geworden dus!