Patrick Blok:

' Thermoskan met een liter koffie, en door! '

Patrick Blok (33) is al sinds z’n 18e chauffeur. In Zuid-Nederland begonnen in loondienst, rijdend op Italië. Nu als eigen rijder en sinds een jaar voor NVO op Scandinavië. “Italië was wel warmer, maar ook een stuk drukker. Noorwegen blijft mijn favoriet. Niks is recht daar; één en al avontuur!”

Patrick woont in Drouwenermond met zijn partner en hun dochter. De tweede is binnen acht weken op komst ten tijde van dit schrijven. Zijn wagen heeft hij lekker bij huis staan. “Dat is ideaal hoor. Thuis is dan ook écht thuis. ’s Morgens met een bakje koffie van thuis erin terwijl ik uitgezwaaid word door m’n partner en de kleine. Die hebben wat dat betreft ook geluk: ze hoeven niet ver te lopen!”

Het genieten van de vrijheid die bij het chauffeursleven hoort staat bij Patrick voorop. Het alleen kunnen zijn. Ergens een stop kunnen maken wanneer je iets moois ziet. Lekker naar jaren ’80/’90 muziek luisteren en meters maken. Op de dag dat we hem spreken neemt hij zijn 12 jarige broertje mee. Die wil later ook chauffeur worden en kan zo even proeven aan het vak.

Patricks keuze voor NVO Transport is duidelijk. “Eenmaal terug hier in het Noorden zocht ik een betrouwbaar bedrijf voor de planning. Toen kwam ik vanzelf bij NVO uit.”

En wat wordt er zoal gegeten onderweg? “Wortel!”. Een antwoord wat we niet direct geloven. “Nee, gekkigheid. Wat wordt er gegeten? Nou: slecht!” Patrick heeft helaas geen magnetron aan boord. Wel een koffiezetapparaat gelukkig. “Ik zet een thermoskan van een liter. Dan kunnen we weer even verder. En dan een daghap bij de truckstop. Ook gezellig om daar collega’s te spreken trouwens!”

Of Patrick nog tips heeft voor nieuwe eigen rijders en charters? “Gewoon gaan rijden! Bij NVO hebben ze een prima werksfeer en goede lijntjes met het kantoor. Duidelijk aangeven wat je wilt en hoe je het wilt doen. De verdiensten zijn goed, en je hebt een partij waar je op kan vertrouwen als je bovenin Zweden staat te lossen.”